Joycefood maakt een groene smoothie

Deze week wil ik jullie aan Joyce voorstellen. Joyce en ik kennen elkaar door Instagram en kwamen elkaar tegen op feestjes. Joyce werd steeds fanatieker met sporten en  gezond eten. Ze heeft nu haar eigen facebook pagina over healthy food. Die echt de moeite waard is om te bezoeken. Tijd om haar in het zonnetje te zetten!
Zoals sommige weten heb ik een win-actie dat je superfoods kan winnen. Begin december word de winnaar bekend gemaakt, maar je kan dus nog mee doen door op deze link te drukken : Superfood

 

Hallo allemaal!

Kim vroeg of ik wat wilde vertellen over mijzelf en mijn passie voor gezond eten.

Ik ben Joyce Brouwer, 39 lentes jong en gelukkig getrouwd met mijn man Ruud. Twee jaar geleden ben ik bewust gezonder gaan eten omdat ze er tijdens een ziekenhuisbezoekje achter kwamen dat ik een vrij hoge bloeddruk had (waarschijnlijk erfelijk)…dat was even schrikken!

 

Ik moest aan de medicijnen wat natuurlijk niemand wil. Ik wilde daar dan ook zo snel mogelijk vanaf. Dus gezonder leven, meer bewegen en gezonder eten. Nou, dat laatste bleek voor mij geen probleem want gelukkig ben ik gek op groente en fruit. En ook omdat ik liever geen bewerkt voedsel wilde eten. Zo puur mogelijk zonder onnodige toevoegingen zoals suiker, E-nummers etc. Echt, overal zit suiker in…waarom?? Met als gevolg dat ik heel enthousiast alle etiketten ging lezen voordat ik iets kocht. Dus ik maak nu heel veel dingen zelf (gelukkig heb ik daar ook de tijd voor). Voordeel van dit eten is dat je tegelijkertijd afvalt…en dat komt mij ook goed uit!

De boeken van Amber Albarda zijn een enorme inspiratiebron voor mij geweest om anders en bewuster te gaan eten. Maar ik hou gewoon de 80/20 regel aan: 80% zo clean mogelijk eten en dan kun je met die 20% ook eens lekker iets “buiten je boekje” eten zeg maar ;-). Verder niet moeilijk doen als je bij andere mensen eet of als je uit eten gaat. En ik hou van chocola (pure chocola mag best… ;-)). Sommige mensen denken dat gezond eten niet lekker kan zijn maar  ik hou van lekker en smaakvol eten. Ik begon mijn recepten op mijn facebook en instagram te delen en ik kreeg steeds meer verzoeken om een blog te beginnen. Ik dacht dat lijkt me wel erg leuk (en handig) dus vandaar dat ik nu een “echte” facebook-pagina ben gestart met gezonde en lekkere recepten (al zeg ik het zelf ;-))!
Ik drink bijna elke dag een smoothie of ik begin de dag meestal met  warm water (soms met citroen) zodat je lichaam lekker op gang komt. Daarna een kom havermoutpap. Sowieso drink ik in het najaar elke dag een groene smoothie, want zoals het gezegde luidt: “A green smoothie a day keeps the doctor away!” En daar geloof ik heilig in want het werkt bij mij echt!

 

Het recept voor een van mijn favoriete groene smoothies:

2 handjes spinazie

1 bevroren banaan

Halve ananas (in stukjes), liefst ook bevroren

Half glas cocos/mango-sap van Healty People

1 groot glas water

Alles tezamen in de blender doen. Als je een iets dunnere smoothie wil, voeg je wat extra water toe. Blenden en smullen maar!

 

Volg Joyce op haar facebook pagina joycefood

follow my blog on bloglovin

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s