Mijn werk als visagiste

Afgelopen weken heb ik het enorm druk gehad als visagiste/ haarstyliste. Daarom leek het mij  wel leuk, om jullie te laten zien hoe het gaat achter de schermen. De opdrachten zijn elke keer weer verschillend, dat maakt mijn werk ook zo leuk en afwisselend. 

De eerste opdracht was meiden groep DitIsRaak . Dit zijn 3 leuke meiden die aanstekelijke liedjes zingen voor jonge kinderen. Ze deden mij heel erg denken aan K3 en gelukkig beledigde ik ze er niet mee. Ze zagen het als compliment! Ik heb bij deze opdracht het haar en de make-up van de meiden verzorgd. Een leuke mix van een brunette, blondine en een rood meisje. Een andere leuke bijkomstigheid aan deze klus is ook dat ze een goed doel steunen en dat is KIKA. We hebben foto’s geschoten voor een cd hoes. De beertjes die de meiden in hun handen hebben, worden verkocht en het geld hiervan gaat dus naar Kika. De photoshoot was bij Nick van Ormondt in Halfweg/Amsterdam

Mijn tweede opdracht was de verzorging van haar en visagie voor 6 Hostesses die werkzaam zijn tijdens de BMW Shows in de Kromhouthallen in Amsterdam.

De dames droegen allemaal een kobalt blauw jurkje en taupe kleurige pumps. Daar moest mooi haar en make-upje bij. Het haar moest strak naar achter in een staart en van boven een kuif touperen. De lippen fel rood, en de oog make-up vrij naturel met een eyeliner. Alle 6 moesten hetzelfde uiterlijk krijgen. Ik begon om half 5 en om 7 uur moesten de 6 meiden klaar staan. het was hard doorwerken, maar het waren allemaal leuke meiden die niet moeilijk deden dus het lukte wel om op tijd klaar te zijn. Deze opdracht had ik 3 avonden achter elkaar. Bij de derde dag zat de tempo er helemaal goed in omdat ik de 2 dagen ervoor al was ingewerkt hoe de meiden eruit moesten zien.

Mijn derde opdracht was voor een reclame bureau Controlled EscapeDeze opdracht was voor een website van een advocaten kantoor, waar ik 7 mensen moest opmaken. 3 mannen en 4 vrouwen. Het was een zakelijk schoot, dus het moest er stijlvol uitzien. Echter niet over the top. Er kwamen 2 echte advocaten van het advocaten bureau, de rest waren ingehuurde modellen die als klanten tegen over de advocaten moesten figureren. Deze opdracht had gelukkig wat minder tijdsdruk als bij de BMW show, dus dat werkt een stuk fijner. Ik kan prima onder tijdsdruk werken, maar toch als  je wat meer tijd krijgt werkt dat toch een stuk fijner.

 

Mijn vierde opdracht was een hele leuke opdracht. Deze opdracht voelde zelfs als een soort vacantie. Ik werd gevraagd of ik het haar en make-up wilde doen voor een bruidspaar die uit Singapore kwamen overvliegen  Ze wilden een Pre-Wedding shoot doen. Dit is voor mij al de zoveelste Pre-Wedding shoot die ik heb gehad. Ik krijg het idee dat dit de nieuwe trend is. Dat je eerst je foto’s schiet van je trouwjurk en dat je gewoon lekker volop mee kan feesten op de dag dat je trouwt. Het is ook veel logischer, want je wilt toch wel mooie foto’s hebben en op een trouwdag word je zo geleefd. Op de dag zelf is er zoveel geregel en gehaast. Dus ik begrijp het concept Pre-Wedding shoot helemaal! Maar goed….ik had dus een stel uit Singapore, die eerst op Locaties in Amsterdam op de foto wilde. We zijn de hele dag in Amsterdam geweest. Beter weer konden we niet treffen!. Want het bruidje had een strapless jurk aan, maar heeft het geen moment koud gehad. Aangezien ik een inwoonster ben van Amsterdam, kon ik het stel mooie plekken laten zien om te fotograferen. 

De volgende dag gingen we naar het Kinderdijkje….tja welke toerist vind het niet leuk om de typische Nederlandse windmolens te zien. Omdat ik er zelf nog nooit geweest was, was het voor mij ook leuk. Tijdens de trip  heb ik zelf ook mooie foto’s kunnen maken. Daarna zijn we door gereden naar Brugge in Belgie. Na aankomst in Brugge zijn we  uiteten gegaan en daarna op tijd naar bed. Dit omdat ik de bruid de volgende dag vroeg op ging maken om Brugge in te gaan. Het moet gezegd worden: wauw wat is Brugge een prachtige stad. We hebben ook nog in een Koets gereden en daarin foto’s gemaakt. Daarna zijn we de markt opgegaan om ook daar foto’s te maken. Ik vond de shoot erg divers en de fotograaf had leuke ideeen. We zijn van 10 uur in de ochtend (nadat ik het haar en make-up had gedaan) tot 10 uur s’avonds door blijven schieten met af en toe pauze om te eten en te drinken. Het was een lange dag maar wel een leuke dag. Alles werd voor mij geregeld. Ik had een hotel kamer voor mijzelf en alle eten en drinken werd ook voor mij betaald, naast mijn werk als visagiste. Het voelde bijna niet als werk. Omdat dit hele lieve mensen waren om mee te werken en ik ook Brugge en het Kinderdijkje hierdoor heb gezien. In totaal zijn we 4 dagen met elkaar opgetrokken. Helaas krijg ik pas de foto’s in december, omdat hun trouwdag eind december is.
 Ik heb wel, heel wat leuke backstage foto’s kunnen maken.

Mijn laatste opdracht waar ik over wil vertellen, is een opdracht wat maandelijks terug komt. In samen werking met Groupon hebben ik en Bob van der wolk. (www.sythas.nl) een advertentie geplaatst en daar hebben we meer dan 100 shoots mee verkocht. We plannen dan 5 shoots per dag in en het publiek is heel uiteenlopend. Dat maakt het heel erg leuk.

Ik heb een vrouw van 80 opgemaakt ,maar er zijn ook moeders die met hun dochter komen of stelletjes die zwanger zijn. Of juist singles die voor een datingssite een paar leuke foto willen of mensen die een zakelijkeportret willen voor Linkedin. Kortom….we weten nooIt van te voren op zo’n dag wat door de deur komt lopen. Maar dat maakt het juist ook erg leuk en ik leer hier heel van.
Omdat geen gezicht hetzelfde is. Ik vind dit erg leuk werken om
dat deze mensen vaak zo dankbaar zijn, De zin die bob het meest te horen krijgt is: ” Ik sta nooit leuk op de foto” en het is onze taak om dat wel voor elkaar te krijgen.Gelukkig slagen wij daar ook in! 
We hebben we ook enorm veel positieve reacties  van mensen. We hebbe
n ook al mensen terug zien komen omdat ze blij waren met de shoot. Ik heb hier ook wel een tijdsdruk. Maar als ik klaar ben het de make-up en haar, Dan heb ik even pauze om mijn spullen weer klaar te leggen voor de volgende klant. Mocht je ook interesse hebben in een shoot waar ik de make-up van verzorg en dat bob de foto’s maakt. dan kun je met mij of met Bob contact opnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s