Pre-workout

Het is al een tijd geleden dat iemand aan mij vroeg, “Gebruik je ook pre-workouts?” en “Kun je daar een review over schrijven?”

Ik zelf ben geen grote fan van pre-workouts, want ik ga met plezier naar de gym en een drankje hoeft mij echt niet op te peppen om te gaan. Ik moet mezelf juist al afremmen om soms rust te nemen. Ik vind ook, dat je de energie niet uit een potje hoort te halen, want als je lekker aan het trainen bent dan schiet de Adrenaline vanzelf wel door mijn lijf.
Maar doordat ik die mail kreeg of ik er een review over wil schrijven, leek het mij toch leuk om het ook te gaan testen.
Heel lang geleden heb ik een pre-workout shot van een vriend gehad. Het was een klein flesje en dat nam ik voordat ik ging sporten en ik geef eerlijk toe dat ik ging als een speer, maar ik werd er ook erg chaotisch en wat overdreven actief van. Ik had ruim 2 uur getraind en nog was ik hyper.  Het gevoel vond ik toen niet fijn, omdat het gevoel ook bleef aanhouden na de training. Pas na een paar uur kwam de crash dat ik opeens helemaal uitgeblust was. Dat was mijn ervaring met een pre-workout, dus daarom heb ik er nooit meer naar gekeken. De reden dat ik zo heftig reageerde was denk ik ook omdat ik geen koffie lust, en er zit toch veel caffeine in zulke producten.

preworkouts

Ik heb 2 pre-workouts getest. Ik vond het vooral leuk om er 2 te vergelijken, omdat ik niet veel vergelijkingsmateriaal heb, want als je online kijkt zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel pre-workouts. Ik heb voor Jack 3 gekozen. De reden was omdat die mij heel bekend voorkwam. Vroeger wist ik ook dat mensen er mee gingen stappen omdat er een verboden middel in zat DMAA. Ik weet dat die Jack 3 uit de handel is gehaald en dat er toen dus de Jack3 kwam die ik heb gekocht zonder het stofje DMAA. Ondertussen is er nog een andere Jack3 uitgekomen. En ze beweren dat die nog beter is.
De andere pre-workout die ik test is Swollen. Ik vond vooral de lay-out van het potje erg strak en dat was de reden waarom ik voor die koos.

Dit is wat Jack3 over hun product zegt:

Vol met energie, kracht, uithoudingsvermogen en focus voor de training? Wie wil dat niet! Er gaat niets boven de juiste combinatie van ingrediënten in Jack3d Micro. Consequente “mind-blowing” trainingen dat is wat je mag verwachten van Jack3d Micro. Jack3d Micro is ontwikkeld met 1 keiharde doelstelling voor ogen en dat is om je te helpen je doelstellingen bereiken!

Voordelen Jack3d Micro
USP Labs Jack3d Micro geeft je de gekke agressieve (in de goede zin des woords) wens en het vermogen om meer gewicht te heffen en meer herhalingen weg te pompen. Je voelt een te gekke duurzame energie, samen met zieke spier-oprekkende pumps.

Jack3d Micro is het meest intense pre-workout product dat je steeds opnieuw wilt gebruiken. De hoeveelheid energie en focus is perfect, pompen en vasculariteit lijkt bijna niet meer te controleren, maar nog belangrijker je voelt een “groots” gevoel door je hele workout.

Aanbevolen gebruik:
Meng 1 tot 2 maatscheppen Jack3d Micro in 200 ml water. Inname 30-45 minuten voor de training. Jack3d Micro is een krachtig product. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Snelle USPlabs Jack3d Micro samenvatting:
Versterkt intensiteit, kracht, energie, focus, uithoudingsvermogen, pumps & herstel
Geen suikers
Geen calorien
Geen maltodextrine
Geen enorme doseringen magnesium
Geen “filler” ingrediënten
De beste samenwerkende ingrediënten
Geweldige smaak!
Ultra-geconcentreerd!
Waar voor je geld – pre-workout product!
Dit is mijn ervaring met Jack3:

De smaak is goed! Het is een limonade smaak van citroen. Ik heb jack3 twee weken getest op de dagen dat ik trainde. De eerste dag merkte ik dat ik er energie van kreeg. Ik kreeg er niet meer kracht van, want ik bleef bij mijn oude gewicht en had het even zwaar als ik anders heb. Ik merkte wel in de loop van de week dat het effect wat ik de eerste dag had steeds minder werd. Eigenlijk merkte ik geen verschil meer aan het einde van de week dat het werkte. Dus met dit product raad ik het wel aan dat je echt grote tussenpauzes neemt. Anders heeft dit product weinig effect. preworkout

Dit is wat Swollen over hun product zegt:

Niets raakt je harder of sneller dan Nutrabolics nieuwe 2x ultra-geconcentreerde pre-workout poeder: Swollen!
Swollen geeft iedereen die aan krachtraining doet een ‘pomp’ om nooit te vergeten, dat lekkere gevoel dat aangeeft dat je spieren hun maximale omvang bereiken. Tijd om jou grens te verleggen, tijd om deze gigantische pomp te gebruiken om meer voedingstoffen naar de spieren te vervoeren en een maximale groei mogelijk te maken!

Swollen is een klinisch-geavanceerde no-nonsense formule welke ondersteund wordt door wetenschappelijk onderbouwde ‘real-world’ doseringen van de meest krachtige ingrediënten legaal verkrijgbaar. Swollen heeft de macht om de meest massieve pomp los te laten in je spieren!
Eigenschappen:

–       Bouw meer spiermassa op en verbrand vet.
–       Bevat de unieke AE2 combinatie.
–       Een pomp als nooit tevoren.
–       Langdurige energie boost.
–       Een toename in droge spiermassa.
–       Enorme kracht toename.
–       Meer focus tijdens de training.
–       Bovendien een heerlijke smaak en koolhydraat vrij.
Gebruik:
Mix 1 a 2 scheppen Swollen met 0,3 liter water. Neem Swollen 45 minuten voor de training. Op niet trainingsdagen dient u Swollen niet in te nemen.
Dit is mijn ervaring met Swollen

De smaak is fruitpunch en erg zoet het heeft wel een chemische nasmaak. Het schepje wat in het potje zit is ook groter dan die van jack3 dus je gebruikt hier ook meer van volgens de gebruiksaanwijzing, maar het potje is ook groter. Dus het is niet zo dat het potje sneller leeg is. Ik.moet toch zeggen dat deze pre-workout voor mij werkt. Ik merkte echt dat ik er fitter door werd en ook merkte ik dat deze veel sneller werkte. Dus ik stond echt te trappelen om naar de gym te gaan. Maar ik heb ook een groot nadeel van Swollen gemerkt. Ik kreeg er een onwijze droge mond van waardoor ik erna echt enorm veel bleef drinken. Op zich is veel drinken goed. Maar als ik een les aan het volgen was dan wil je niet constant naar je drinkfles grijpen. Ik begon bij dit product ook veel sneller te zweten dan ik normaal doe. Ook deze heb ik twee weken gebruikt op de dagen dat ik trainde en ik merkte minder snel gewenning. Ik had elke keer nadat ik Swollen nam het effect dat ik bijna letterlijk stond te trappelen.

Mijn eindconclusie: is dat ik Jack3 beter vind smaken, maar minder goed vind werken. Swollen komt bij mij wel als winnaar uit de test. Omdat ik er toch meer energie door kreeg. Wat ik bij Jack3 dus alleen de eerste dag echt merkte was bij Swollen wat constanter.

Blijf ik pre-workouts nemen? Ik heb beiden nog niet op. Ik zal ze niet vaak gebruiken omdat ik toch altijd zin heb om te trainen en ik merk gewoon qua kracht dat ik er niet op vooruit ga, dus ik vind het fijn dat ik ze kan gebruiken als ik een zwaar weekend heb gehad. Als ik op maandag ga sporten dat ik dan de pre-workout kan nemen. Het zal ook wel deels placebo effect zijn, maar het is op die momenten dan toch fijn om een pre-workout te hebben. Voor de rest van de week zal ik het niet gebruiken. Het is toch fijn om ze achterhand te hebben. Voor als je het wel een keer wil gebruiken. Het lijkt me niet goed als je niet zonder die producten kunt trainen, want dan vraag ik mij af  “hoe leuk vind je je sport eigenlijk?”

follow my blog with bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s