Eyeliner

Met deze blog wil ik jullie een aantal tips geven waarmee het aanbrengen van eyeliner in de toekomst hopelijk een makkie zal worden. Ik geef eerlijk toe. Ook ik maak nog steeds wel eens de fout dat mijn eyeliner niet lukt. Het is ook iets waar je handig in moet worden en het enige wat ik daar op kan zeggen is oefenen en oefenen. Het is gewoon één van de lastigste make-up klusjes.

eyelinerblog

Ik kwam op het idee om deze blog te schrijven omdat ik een ooglook ging maken bij een photoshoot bij het model Renate. Het is wel een extremere eyeline. Maar dat is ook het leuke aan eyeliners. Je kan een subtiele eyeliner zetten of juist een heftige. Om te laten zien dat ik ook niet echt een vaste hand heb , zie je dat ik een hard kaartje van karton neem om een strakke lijn te zetten. Want het is voor mij ook moeilijk om 3 lijnen zo strak naast elkaar te zetten zonder hulp 😉
opmaken

Veel voorkomende klachten zijn :‘ik krijg de lijn niet dicht genoeg tegen de wimper rand aan’ of ‘ik kan geen winged eyeliner trekken omdat mijn oogleden een beetje hangen’ of ‘mijn wimpers zitten in de weg’

Als je echt gekrulde wimpers heb en het is echt lastig, gebruik dan geen liquid eyeliner tegen je wimper rand aan, maar een potlood, trek dan een lijn en vanaf die lijn begin dan met een liquid eyeliner. Zo verkom je dat de eyeliner echt tussen je wimpers klontert. Als je toch heel graag de liquid eyeliner wil gebruiken is er ook de optie om je wimpers naar beneden te krullen met behulp van een wimpertang. Houd de tang andersom en krul je wimpers voorzichtig naar beneden. Trek je eyeliner (dit kan dan met elke soort eyeliner) en krul ze vervolgens weer omhoog. Een beetje dubbel zoveel werk, maar het werkt wel.
Breng een beetje concealer of foundation aan op je ooglid met daaroverheen (huidskleurige) oogschaduw. Hiermee voorkom je dat de eyeliner afdrukken achterlaat en het vervaagt hierdoor minder snel.
Ik persoonlijk ben geen liefhebber om je huid strak te trekken en dan je eyeliner te trekken. Ik vind dat je eyeliner er dan anders uitziet als alles weer terug in de plooi komt. Maar toch zijn er zat meiden die het wel op die manier doen. Wat bij mij niet werkt, kan bij jou wel weer werken. Dat is dus een kwestie van uitproberen.
Heb je gewoon geen vaste hand, probeer dan eens om goed te steunen met beide ellebogen op tafel. Je zit voor een spiegel die je niet vast hoeft te houden. Houd je eyeliner vast terwijl je hand zelf op je wang Leunt. Op deze manier heb je ook wat meer rust tijdens het teken van je eyeliner. Zo doe ik het nog steeds af en toe. Ik persoonlijk vind het ook fijn dat je je eyeliner in deeltjes zet. ik trek nooit 1 lijn in een keer. Ik vind het fijn om weer ff van een afstand te kijken en weer verder te gaan met het lijntje. Sommige meiden vinden het juist fijn dat ze in een keer een lijn kunnen trekken. Wil je dat ook kunnen zorg er dan voor dat je een eyeliner neemt die gelijkmatig ‘product’ afgeeft, zoals een stift-eyeliner of een potlood dat goed smeuïg is. (ik persoonlijk vind de oogpotlood van Lancome erg fijn!) Het voordeel van in een keer een lijn zetten is dat je in één vloeiende beweging klaar bent en hoef je niet te stoppen.
Ben je toch de mist in gegaan met eyeliner, houd dan een wattenstaafje bij de hand  die je ff dipt in make-up remover. of als je scherpe nagels hebt dan een vochtig doekje om je vinger en dan kun je ook heel doelgericht corrigeren.
Kies je eyeliner product 
Er zijn veel verschillende soorten manieren om een eyeliner aan te brengen. Er zijn dan ook zoveel soorten producten. Ik zelf ben geen grote fan van die stiften die je veel ziet, maar andere vinden juist wat ik gebruik heel onhandig. Je kunt het bijvoorbeeld aanbrengen met een oogpotlood. Dan moet je een goede scherpe punt hebben. Deze vind ik van alle optie de moeilijkste, maar dat kan ook komen omdat ik Misschien niet de beste oogpotlood heb gevonden die zo’n strakke lijn maakt zoals met een kwast. want je hebt een harde potlood nodig om de strakke lijn te trekken en een zachte potlood zodat het makkelijk glijdt. Die van Lancome die ik heb is erg zacht. Je kan er mooi lijntje van trekken, maar echt zo scherp als met een kwast lukt mij niet.
Je hebt ook oogschaduws die je nat op kunt brengen, die kun je natuurlijk ook gebruiken om puur alleen een eyeliner te maken. Experimenteer met het product wat voor jou het makkelijkst werkt (wat de een makkelijk vindt is voor de ander misschien wel heel lastig)

Hieronder zie je een foto reeks hoe ik mijn eyeliner trek. Ik hoop door mijn beschrijving hieronder en de tekst dat het voor jou duidelijk word hoe je een eyeliner kan zetten.
Als je voor de optie gaat om met een kwarstje te werken, Gebruik het dunste en fijnste kwastje wat je kunt vinden, het liefst niet dikker uitlopend. Wees niet bang om tegen je wimpers aan te komen wanneer je een lijn trekt. Als je voor de winged look gaat, trek de wing dan niet te hoog, houdt de lijn vrij vlak en volg de natuurlijke lijnen van je oog.
trek een denkbeeldige lijn trekt tussen de hoek van je oog en het uiteinde van je wenkbrauw. Teken gewoon de liner langs je wimperrand zoals je normaal ook doet, en trek dan vanaf je buitenste ooghoek een streepje op die denkbeeldige lijn. Dan teken je een lijntje van het puntje naar de lijn die je al getekend had, je kleurt het in en klaar is je winged liner. Je kan hem zo heftig en groot maken als je zelf wilt. Doe pas na je eyeliner mascara op. Dat werkt een stuk makkelijker

eyeliner

foto gemaakt door: Bob van der Wolk

follow my blog with bloglovin

2 thoughts on “Eyeliner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s