Whey eiwit concentraat

shakeDe vorige keer had ik het al over Whey eiwit hydrolisaat, dit is terug te lezen op deze pagina.
Dit keer ga ik het hebben over het meest verkochte eiwit, namelijk whey eiwit concentraat. Whey concentraat heeft dezelfde structuur als whey isolaat alleen mist het de hoge biologische waarde en zuiverheid.

Whey isolaat is na whey hydrolisaat de zuiverste eiwit op dit moment verkrijgbaar met een biologische waarde van 157, Whey concentraat heeft een biologische waarde van 104, wat natuurlijk minder hoog is, maar het heeft zeker nog veel effect voor het opbouwen en onderhouden van de spiermassa. Als je weet dat vlees een biologische waarde heeft van ongeveer 80, scoort whey concentraat erg hoog op de schaal van de biologische waarde. Whey eiwit concentraat heeft een eiwitpercentage van ten hoogste 80% en bevat een relatief klein gedeelte aan koolhydraten (lactose) en vet. De goede smaak en betaalbaarheid maken whey eiwit concentraat tot de meest bekende en gebruikte vorm van whey.

foto's gemaakt door:Bob van der Wolk

foto’s gemaakt door: Bob van der Wolk

 

Wat is Whey eiwit?
Whey is een natuurlijk bij-product dat ontstaat bij de productie van kaas uit koemelk. Voorheen werd whey als afval gezien en weggegooid. Bij het nader onderzoeken van de eiwitstructuur werd ontdekt dat whey een hoogwaardige eiwitbron is met een hoge biologische waarde. De aminozurensamenstelling is van een zeer hoge kwaliteit en daarom goed te gebruiken door het lichaam. Whey wordt in het Nederlands ook wel wei genoemd. Het bevat de zogenaamde snelle eiwitten. Deze verteren snel en worden snel door het lichaam opgenomen. Wei eiwit heeft de hoogste biologische waarde van alle beschikbare proteïnes. Het bevat van nature de vertakte aminozuren (BCAA’s; Leucine, Isoleucine en Valine). Deze voedingsstoffen zijn belangrijke componenten van spierweefsel. Wei proteïne is zeer populair bij bodybuilders, mensen die een eiwitrijk dieet volgen, en iedereen die op zoek is naar een snelle, eenvoudig te gebruiken hoogwaardige nutritionele drink. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Iedereen die (intensief) spieroefeningen doet, heeft eiwitten nodig om spiermassa en kracht op te bouwen. Wanneer je regelmatig fitnesst en met gewichten werkt, ontstaan er kleine scheurtjes in de spiervezels. Dankzij whey-eiwitten zullen die scheurtjes zich sneller herstellen en worden je spieren verstevigd. Resultaat? Meer spierkracht en een gespierder lichaam! Wei eiwit ondersteunt- spierkracht- spiergroei en (vetvrije)spiermassa.- snel herstel van de spieren na sportprestaties- het behoud van sterke botten.

 

Op de foto  hierboven zie je die wereldwijd wordt gebruikt door miljoenen mensen!
Optimum Gold Standard 100% Whey heeft de prijzen gewonnen voor ‘Supplement Van Het Jaar’ en ‘Eiwitpoeder Van Het Jaar’

df715d_c44b5d5173e54a5393701e7fd89cf7aaIk vind het leuk om verschillende producten te testen dus ook dit eiwit. De reden dat dit eiwit mij zo aansprak was omdat de whey proteine een blend van concentraat, isolaat en whey peptides is. Een whey isolaat houdt in dat het percentage aan eiwitten in het product meer dan 90% is, in tegenstelling tot een concentraat, waar de eiwitten tussen de 29-89% van het product betreffen. Een belangrijke toevoeging aan de Gold Standard Whey zijn de branched-chain amino acids (BCAA’s). Dit maakt het supplement ideaal als post workout. BCAA’S zorgen ervoor dat je sneller hersteld na de training omdat ze grotendeels meteen worden doorgelaten tot de bloedcirculatie. Verder bevat het 3500 mg Glutamine. Mijn ervaring is dat dit eiwit heel makkelijk in de shakebeker oplost zonder enige klont vorming en de smaak is goed! Ik heb meestal een neutrale smaak zoals vanille. Zodat ik er soms zelf een smaak aan kan toevoegen voor de afwisseling. Deze is erg lekker! Sommige smaken kunnen erg zoet zijn, maar deze is echt perfec!

One thought on “Whey eiwit concentraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s