Weight Care 12 uurtje

Zoals jullie misschien al weten vind ik de proteïne bars erg lekker als verantwoorde snack. Natuurlijk moet je die ook niet onbeperkt eten. Als je lekkere trek hebt zijn ze echt ideaal! Nu was ik een tijdje terug aan het shoppen in de stad en zag ik bij de Etos, dat Weight care 12 uurtje in de aanbieding waren. 2 halen en 1 betalen. Dus ik heb gelijk alle smaken gekocht behalve de koffie smaak, want ik vind koffie of producten met koffie smaak niet lekker.

maaltijdreep

fotograaf van deze foto is: Tycho Herf

Deze smaken heb ik gekocht: Choco Crisp – Pinda Noga – Abrikoos Citroen – Banaan – Karamel – Kokos Coco

Wat zegt Weight Care over hun product:

Eén reep bevat ongeveer 200 calorieën (kcal) en alle essentiële voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. 12-Uurtje is verkrijgbaar in een doosje met twee voorverpakte repen (= gelijkwaardig aan twee maaltijden) Nu schrok ik hier wel van dat weigth care de repen aanprijzen als echt maaltijd. Het staat ook op de verpakking dat je de repen moet gebruiken als maaltijd vervanger.
Ik moet zeggen respect voor diegene die hierop een volle middag kan leven en dit dus kan gebruiken als een maaltijdvervanger. Zo’n reep stilt heel even mijn honger, maar kan zeker geen maaltijd vervangen. Als je kijkt naar de calorieen, dan kun je toch veel beter 200 calorieen vers eten maken. Ik kan echt niet van een reepje leven. En persoonlijk vind ik het ook niet echt goed dat zo’n vermelding op de verpakking staat. Ik vind het woord dieet sowieso al verschrikkelijk.

Je kan ook gewoon gezond eten en een veel meer voldaan gevoel hebben, dan van 1 zo’n maaltijdreep. Ik kan juist begrijpen dat mensen dan een dieet niet volhouden. Hoe is het mogelijk dat je van zo’n lekkere snack dan maar 1 mag hebben en dat je dan vervolgens niks meer mag eten. Je moet ze zien als snack net als een proteïne reep, zijn dIt gewoon lekkere tussen doortjes. Het is gewoon je zelf kwellen als je dat doet. Je kunt beter 4 appels eten want dat is ook 200 calorieën, of een lekkere salade of soepje. Je zult veel voller zitten, dan van 1 zo’n maaltijd reep zoals zei dat noemen. En dan is de verleiding ook minder groot om iets anders te gaan eten. Omdat wat ik net opnoemde een veel groter verzadiging geeft voor langere periode.
Ik heb deze repen dus allemaal gegeten, maar niet om mijn maaltijd te vervangen ,maar als lekker tussen doortje.packshot_nl_12uurtje_140505

Maar even terug te komen op wat er nog meer op de verpakking staat: 1 reep bevat ten minste 30% van de aanbevolen dagelijks hoeveelheid vitamines en mineralen voor energie beperkte dieten. 12-uurtje is een maaltijdvervangend product voor gewichtsbeheersing. Een energiebeperkent dieet op basis van maaltijdvervangers helpt om een efficiënte manier af te vallen. Gebruik bijvoorbeeld 2 maaltijdvervangers per dag en stel je andere maaltijd samen uit calorie-beperkte voedingsmiddelen. Vervang je 1 maaltijd per dag door een reep 12-uurtje dan zorg je er bovendien voor dat je na het afvallen ook op oude gewicht blijft.

Ik ben het totaal niet met de verpakking eens. Ik zou dit niemand aanraden om zo’ n dieet te volgen. Hierdoor krijg je juist het Jojo effect. Ik denk niet dat er een diëtiste is die zal zeggen dat je deze dieet moet gaan volgen. Dit is mijn persoonlijke mening. Ik heb ze puur gekocht om uit te testen als lekker tussen doortje en te vergelijken met de proteïne repen die ik al heb van fitness winkels.

Ik moet zeggen er zitten echt lekkere bij, maar ook een paar vond ik niet zo lekker. Het is natuurlijk per persoon verschillend maar ik zal toelichten wat ik dus van elke reep vind. Ik zag ook toen ik ze vergeleek met een proteïne reep van een fitness winkel dat ze eigenlijk niet eens zo verantwoord zijn als een proteïne bar. Er zitten minder eiwitten in en meer koolhydraten in. Op zich niet erg , maar er zit maar liefst 13.1 gram suiker in. Wat ik grappig vind is dat het aangeschreven wordt als een soort vitamine pil, dit omdat er op de verpakking staat dat zo’n reep ook heel veel soorten vitamines bevat. Dat heb ik niet op een proteine reep zien staan. Ik heb ze getest, maar zou ze niet snel nog eens kopen. Ik haal toch liever mijn vertrouwde proteïne repen die ik in deze blog behandeld heb. Die vind ik  een stuk lekkerder.

Choco Risp: Deze was erg lekker! leek net een gewone candybar.

Pinda Noga: Deze vond ik ook erg lekker. Ik ben gek op noga, wel is het een zacht smeuïge  noga, maar de smaak is erg lekker.

Abrikoos Citroen: Bah wat was deze vies chemisch zoet. toen ik ook de kleur zag van de reep dacht ik al gelijk, gaat mij benieuwen. maar deze viel mij enorm tegen. Kreeg de reep echt met moeite weg. Deed mij erg aan een soort fruitella denken maar dan in een candybar vorm.

Banaan: Deze is net als de Abrikoos Citroen smaak. Chemisch,  ik denk ook dat het komt doordat dit beide fruitsmaken zijn. en die smaken snel overdreven zoet en chemisch.

Karamel: Pff wat een werk was het om deze te kouwen. Ik snap wel dat als er 1 reep in aanmerking komt om als maaltijd vervanger te gebruiken is het deze wel. De reep is taai en droog en je moet ontzettend goed kauwen om deze weg te krijgen.

Kokos Coco: Deze moet je ook wel goed kauwen, heeft een beetje dezelfde structuur als de Karamel, maar deze is veel lekkerder en minder droog. Samen met Pinda Noga en Choco Risp is dit mijn favoriet.

weightcare

Abrikoos Citroen – Karamel- Kokos Coco

Perfection Bar                                  Weight care            

                           Samenstelling per reep   (60gr)
voedingswaardes                                     voedingswaardes
Energie 860 kj / 206 kcal                          Energie 920kj / 219 kcal
Eiwit 20.1                                                  Eiwit 14,1 gram
Koolhydraten 14,5 gram                          Koolhydraten 22,3 gram
waarvan suikers 2,2 gram                        waarvan suikers 13,1 gram
Polyolen 11,5 gram                                   Poyolen  1,7 gram
Vet 7,9 gram                                              Vet 7,0 gram
verzadigde vetten 4,4 gram                     verzadigd vetten 3,4 gram
Vezels 7,3 gram                                         Vezels 6,8 gram
Zout 0,13 gram                                          Zout 0,63 gram

2 thoughts on “Weight Care 12 uurtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s