De schade na 3 weken niet sporten

Wat is het fijn om terug te komen van vakantie, als het in Nederland ook nog prachtig weer is. Ik heb een heerlijke vakantie gehad. Zoals ik al in mijn vorige blog schreef is: ‘Wat ga je doen in je vakantie? Rusten of trainen? ” Ik heb het bij rusten gehouden. Wat ik eigenlijk altijd al doe als ik op vakantie ga. Ik was naar verschillende midden Europese landen gereisd met mijn vriend en twee goede vrienden. Ik zal daar volgende week een verslag van doen in mijn volgende blog. Maar ik wilde  jullie het resultaat laten zien wat drie weken met je lichaam doet als je niet sport en niet zo gezond eet.

vetDe eerste dag nadat ik terug kwam van vakantie, heb ik weer foto’s gemaakt en ben ik weer op de weegschaal gaan staan. Voordat ik weg ging woog ik 56 kilo. Nu weeg ik 58.3 kilo. Ik ben dus in 3 weken tijd 2.3 kilo aangekomen. Kijk ik ervan op? Nee ik heb niet echt gezond gegeten tijdens mijn vakantie. We bleven de grootste tijd in Varna Bulgarije. Het eten was er lekker, maar erg Amerikaans. Je kon echt merken dat sommige restaurant ketens van Amerikanen waren. Dat zag ik aan de gerechten zoals patat met kaas, Macaroni cheese en nog meer van dat soort gerechten. Veel dingen met kaas waar je normaal geen kaas op zou gooien. Wat ik enorm miste bij al mijn gerechten in de restaurants was dat ik zelden er groente bij kreeg. Meestal kreeg je patat of rijst erbij geserveerd.

Lekkere  Duitse braadworst en McDonalds

De dagen dat we in de auto zaten waren op zich ook lange dagen. Je zit zo’n 8 a 10 uur in de auto en je bent afhankelijk van de wegrestaurants. Dat werd een keer Mc Donalds en bij de  truckers cafe’s werd dat een lekkere Duitse braadworst. In de auto hadden we natuurlijk lekker snoepjes mee voor onderweg.

Vorig jaar was ik 26 dagen naar Azië. Qua eten heb ik daar heerlijk gegeten omdat ik gek op de Aziatische keuken ben. Volgens mij is dat veel gezonder als wat ik de afgelopen vakantie heb gegeten. in die 26 dagen heb ik toen ook niet gesport en kwam ik 3 kilo aan.
Ik had verwacht dat ik deze vakantie dus meer zou aankomen, omdat ik veel ongezonder heb gegeten dan in de reis naar Azië. Maar misschien komt het ook omdat we vaak laat naar bed gingen en ook laat opstonden en ons ontbijt vaak de lunch was. In Azië moesten we voor 10 uur opstaan anders was er geen ontbijt meer.

links voor mijn vakantie. rechts na mijn vakantie

links voor mijn vakantie.
rechts na mijn vakantie

Maar goed, Ik heb de foto’s gemaakt en ik zie op de foto eigenlijk geen verschil met de foto’s voor de vakantie en de foto’s na de vakantie.
Zie ik het zelf wel? Ja ik voel het aan mijn lijf dat ik iets voller ben. Ik voel het aan mijn buik en ik merk dat ik wat vollere borsten heb. Op de foto’s heb ik een sport bh aan dus alles word dan lekker plat gedrukt. Dus zie je dat niet goed op de foto.
Borsten en buik dat zijn bij mij ook altijd de 2 plekken waar ik het eerst aan kom. Ik ben wel blij dat de vakantie 3 weken duurde want op het moment kan ik geen pizza of hamburger meer zien. Terwijl de meeste mensen die mij kennen weten dat ze mij wakker kunnen maken voor een lekkere Italiaanse pizza 😉 Ik hou echt wel van dit soort eten, maar als ik het dagen achter elkaar eet, dan ben ik het gauw zat.

Ik verwacht dat ik de 2,3 kilo er zo weer af sport. Omdat ik nu weer gewoon mijn oude levensstijl oppak. Als ik gewoon actief was gebleven op mijn vakantie was ik misschien wel helemaal niet aangekomen. Maar daar heb ik mij totaal niet bezig gehouden tijdens mijn vakantie. Normaal gesproken sta ik nooit op de weegschaal, dat getalletje boeit mij niet zo. Maar omdat ik toch het verschil wil weten wat die 3 weken met je lichaam doet, aangezien je dit niet op de foto’s kan aflezen.
Misschien ben ik wat spier kwijt geraakt in mijn vakantie, maar goed ik sta weer te trappelen om naar de gym te gaan en weer lekker te trainen. de rust heeft mij in ieder geval goed gedaan!

links voor mijn vakantie rechts na mijn vakantie

links voor mijn vakantie
rechts na mijn vakantie

ik weet dat er mensen zijn die een beetje zenuwachtig worden als ze een week niet sporten en bang zijn dat ze gelijk aankomen. Maar zo werkt het lichaam niet. Net zo goed dat je niet van 1 dag sla eten afvalt of dat je van 1 hamburger dik word. Het is gewoon een levensstijl wat je moet aanpassen en je hoeft echt niet overdreven gezond te doen. Je mag jezelf echt wel belonen zo nu en dan. Zo hou je het ook beter vol!
Je moet ook van het leven kunnen genieten.

8 thoughts on “De schade na 3 weken niet sporten

  1. Ik vind het heel erg belachelijk als mensen zo bezig zijn met fit zijn en sporten. Healthy life is ook niet alles. Ben zelf ook heel erg slank en altijd al zo geweest, ik ben BLIJ als ik 2 kilo aankom!

    • Ik vind dat iedereen dat voor zichzelf moet weten en waar hij of zij zich goed bij voelt. Maar waar ik zo moe van word is dat je overal leest dat dit slecht voor je is en dat je dat niet moet eten. Ik eet gezond maar geniet ook van mijn junkfood momenten 😉 Ik geloof gewoon in een gezonde balans.

  2. Grote post , Kim !! Eerlijk gezegd , denk ik niet een groot verschil te zien !! Toch denk ik dat het een kwestie van wat de weegschaal zegt en hoe je je voelt !! En dat zware gevoel is het ergste !! Hoe dan ook , ik weet dat je de discipline om te keren naar gezond eten , slapen en trainen !!

    • Hoi Walter,

      Dank je voor je reactie! Ik denk dat het ook komt doordaat ik nederland ook gewoon pizza en hamburgers enz eet. maar gewoon niet dagen achter elkaar. Ik vind het gewoon fijn dat je naast gezond eten ook af en toe wat anders kan eten. Ook al zie je het niet. Ik vind een gezonde prak meer voldaan gevoel geven dan een pizza of hamburger.

  3. Pingback: Protein shake die je makkelijk mee neemt! | Sport, Beauty en Lifestyle Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s