Egg Protein van XXL Nutrition

Eiwitten zijn hele belangrijke voedingsstoffen. Zij zijn zowel energiebron als bouwstof. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren.
Dat zijn de bouwstoffen voor je lichaamscellen. Elke lichaamscel heeft aminozuren nodig om daarmee de eiwitten samen te stellen, die nodig zijn voor de bouw of het herstel van je lichaamscellen
Als energiebron leveren eiwitten per gram 4 calorieën energie.
Je lichaamscellen vernieuwen zichzelf constant. Zoals haren,bloed,spieren en nagels. Eiwitten zorgen ervoor dat zuurstof door je bloed naar je spieren gaat.

eggprotein
Als je niet genoeg brandstoffen tot je beschikking hebt, zoals koolhydraten en vet, dan kan eiwit ook energie leveren, maar dat is niet echt goed want dat kan de spiermassa aantasten. Dus zorg dat je goed eet en dat er een balans is
Zorg er wel voor dat je voldoende eiwitten tot je neemt.
Het is makkelijk om dat uit voeding te halen, maar je kan dit ook heel makkelijk oplossen door het aan te vullen met shakes. Ik doe beide.
Ik hou van gevarieerd eten, maar mijn eten is niet altijd eiwitrijk, dus met een shake weet ik zeker dat ik niets te kort kom.

De soorten eiwitten in eiwit poeders kunnen worden verdeeld in twee categorieen: dierlijke en plantaardige.
Dierlijke bron eiwitten zijn whey, caseine,geitenmelk en eiwit.
Plantaardige eiwitten omvatten soja,rijst,erwten en hennep.

Ei-eiwitten zijn een van de duurste eiwitten die er te krijgen zijn. Het wordt geproduceerd door de dooier van het ei te scheiden en het restant te de-hydrateren.
Hierdoor blijven de eiwitten over. Daardoor is het wat duurder als andere eiwitten, zoals casseine en whey.
Ei-eiwitten zitten qua afbraaktijd tussen whey en casseine in en word makkelijk opgenomen door het lichaam.

Zo heeft XXI een product dat Egg Protein heet en dat heb ik uitgeprobeerd.

Dit is wat XXl zegt over hun product:

Egg Protein van XXL de meest zuivere en hoogwaardige ei-proteïne op de markt. Met 100% ei albumine zit het barstensvol aminozuren die onmisbaar zijn voor de groei en het herstel van jouw spiermassa. Compleet vrij van vet! Voor mensen met een koemelk- of lactose intolerantie is dit zonder twijfel het beste alternatief voor Whey. Maar ook voor sporters die op zoek zijn naar wat meer afwisseling binnen hun dagelijkse eiwitinname is Egg Protein de eerste keus.

eggproteinpotVoordelen Egg Protein

 • Beste eiwitbron ter vervanging of aanvulling van whey
 • Beste kwaliteit ei-eiwit verkrijgbaar: 100% Egg-Albumin
 • Uitzonderlijk hoge biologische waarde
 • Bevat alle 8 de essentiële aminozuren in ruime mate
 • Rijk aan glutamine, het meest voorkomende aminozuur in de spieren
 • Boordevol BCAA’s voor herstel en tegen afbraak van spieren
 • Ultieme eiwitbron bij lactose- of koemelk intolerantie
 • Helemaal vrij van vet (0% vet) en cholesterol
 • Perfecte egale shakes zonder klontjes in slechts enkele seconden
 • Heerlijk volle smaak van chocola of vanille

De waarde van Egg Protein

Wel eens afgevraagd waarom vrijwel elke topbodybuilder dagelijks flink aan de eieren zit? Het antwoord is simpel: omdat het één van de beste eiwitbronnen is die een krachtsporter aan zijn lichaam kan geven. Eieren hebben namelijk een gigantisch hoge biologische waarde. De eiwitsamenstelling sluit dus naadloos aan op de menselijke behoefte. Ideaal voor sporters zoals jij, want dan wil je geen gram eiwit onbenut laten voor maximale groei, herstel en behoud van je spieren.

De tijd van rauwe eieren achterover gieten kunnen we nu voorgoed achter ons laten. Want met XXL’s Egg Protein kun je profiteren van het meest hoogwaardige ei-eiwit dat op de markt verkrijgbaar is. Zonder gedoe. Gewoon in enkele seconden klaargemaakt en met de heerlijke volle smaak van chocola of vanille.

deze shake heeft net als bier een aardige schuimkraag ;-)

deze shake heeft net als bier een aardige schuimkraag 😉

Dit product is dus vrij van lactose.Dus ideaal voor mensen die zo’n allergie hebben. Dat was voor mij niet de reden om het te kopen Ik was gewoon benieuwd hoe het smaakte en
hoe de structuur was.
Beetje afwisseling in je eiwit-shakes is toch wel fijn. De smaak was erg romig en vol van smaak. Ik had de smaak vanille gekozen.
De textuur van de poeder was ook anders dan ik gewend was. Het is erg fijn, maar niet poederachtig. Het is moeilijk te omschrijven, maar heeft dus wel een andere textuur dan whey poeder. Het lijken wel allemaal kleine korreltjes.
Even schudden en klaar, Totaal geen klont-vorming!, heel positief.
Het product is echt heel erg luchtig, vergelijkbaar als je eiwit opklopt. Het is licht verteerbaar, maar de smaak vond ik erg zoet en een beetje overheersend.
Ik heb wel erg lang gedaan met deze pot, omdat ik het niet dagelijks nam, maar als afwisseling vond ik het een heel prettig product.


Zou ik dit product nog een keer kopen?
Nee alleen als het in de aanbieding zou zijn voor een leuke prijs. De structuur en smaak van een normale eiwit shake vind ik toch lekkerder. Dit is mijn persoonlijke mening, wellicht vind jij dit juist wel erg lekker!

Ik heb verschillende eiwitten getest, die zijn nog terug  te vinden onder deze links:

Gold standard 100% whey
WHey Hydrolisaat ISO -100 van Dymatize

Unleash the Beast!

One thought on “Egg Protein van XXL Nutrition

 1. Informative and helpful, Kim. During my paleo diet cycle, I eat only whole and unprocessed foods. When I cycle off paleo, I prefer whey … especially the chocolate flavor!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s