Caseïne eiwit

Ik heb al eerder over eiwitten geschreven in mijn blog. Toen had ik het over Dymatize en Whey Gold Standard. Dat zijn de eiwitten die ik in de ochtend en overdag neem. Het eiwit waar ik nu over ga vertellen neem ik altijd vlak voordat ik naar bed ga. Het is een eiwit wat langzamer verteerd, dus de hele nacht als ik lekker lig te slapen dan wordt mijn lichaam toch gevoed. Momenteel gebruik ik Phase8 van Muscletech.phase8
Caseïne eiwit wordt langzamer opgenomen door het lichaam dan normale whey eiwitten. Het grote voordeel is dat je lichaam een stabiel verhoogde aminozuur spiegel krijgt, tot wel 8 uur lang. Het lichaam beschikt een langere tijd over bouwstoffen, voor het opbouwen, herstellen en behouden van spiermassa. En dat wil je natuurlijk wel als sporter!

Wat ik ook erg fijn vind aan veel caseine eiwit is dat het echt een dik eiwit is. Als ik een beker voor mijzelf maak dan zit ik na afloop echt vol. Vroeger stond ik wel eens op midden in de nacht omdat mijn maag zo aan het grommen was. Dan maakte ik snel een tosti of wat er maar net in de koelkast lag. Maar nu ik standaard Caseïne eiwit neem voor het slapen, word ik ook niet meer wakker met een grommende maag. Wel sta ik altijd op met honger, maar dat heb ik altijd al gehad. Daarom sla ik ook nooit mijn ontbijt over. Mijn lichaam is het dus gewoon gewend om gelijk te eten als ik opsta. Ik moet wel zeggen van alle Caseine eiwitten die ik heb gehad, is Phase 8 niet zo dik als de andere die ik heb gehad, maar de smaak is gewoon zo lekker!

Je kunt dit eiwit natuurlijk ook tot je nemen gedurende de dag als je weet dat je geen tijd hebt om eiwitten tot je te nemen. Of wat ik doe, ik meng het met mijn snelle eiwitten zodat ik een mix heb van snelle en langzame eiwitten. Maar er zijn op de markt zoveel eiwitten met deze mix. Het is maar wat jezelf wilt. Door op het label te kijken kun je zien welke eiwitten er in de pot zitten en zo kun voor jezelf de keus maken. Ik persoonlijk vind het ook leuk om af te wisselen want de een is toch lekkerder dan het andere merk. Al geef ik wel toe dat Phase 8 tot nu mijn favoriete smaak is

Wat is Caseïne voor eiwit?

Caseïne is een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt. Het is veruit het belangrijkste melkeiwit. Het is belangrijk voor de voeding van het jong, want het is gemakkelijk afbreekbaar in essentiële aminozuren voor de synthese van andere eiwitten. Als melk verzuurt wordt door bacteriële werking wordt de pH-waarde lager, waardoor de caseïne begint uit te vlokken (klontering van melk). Caseïne wordt gewonnen door afgeroomde melk met water te verdunnen en er vervolgens azijnzuur aan toe te voegen zodat de caseïne neerslaat. Caseïne kan op industriële schaal uit ondermelk gewonnen worden door de melk te verwarmen en aan te zuren met zwavelzuur. Caseïne wordt ook wel kaasstof genoemd, daar dit de stof is die de wrongel z’n dikte geeft.

Zoals ik al eerder vertelde heb ik Phase 8 van Muscletech, maar er zijn genoeg andere Caseïne eiwitten die ook interessant zijn om te kopen.

Ik heb ook de Micellar Casein Perfection van body en fit gekocht. Normaal kop ik grote grote potten, maar sinds een tijdje hebben ze ook wat kleinere zakken zoals op de foto. Ideaal, zo kan ik makkelijk afwisselen met een smaak. Want een grote emmer is wel relaxt qua prijs, maar soms gaat de hele tijd 1 smaak ook vervelen.caseinne1

Dit is wat ze over Micellar Casein zeggen: Uniek – de langdurige opname van aminozuren in de spieren helpt je constant spiermassa op te bouwen! Micellar Casein Perfection beschermt daarnaast je spieren tegen spierafbraak, overdag, ’s nachts en tijdens zware trainingen!

Kenmerken Micellar Casein : -De beste shake om te nemen voor het slapen -Constante spieropbouw! -7 uur gebalanceerde afgifte van aminozuren -68% verbetering van de eiwitsynthese in de spieren! -34% minder spierafbraak! -Klinisch bewezen! -Arm aan vet- en koolhydraten -Vrij van aspartaam en cyclamaat -Instant oplosbaar, in heerlijke Milkshake smaken!

Voor wie is Micellar Casein bedoeld?
Bodybuilders en voor iedereen die meer spiermassa wil opbouwen – een shake ’s ochtends, tussen de maaltijden en ’s avonds geeft bodybuilders de hele dag en nacht door de garantie voor spieropbouw. Andere atleten – wanneer je lichamelijk actief bent kan Micellar Casein de ideale aanvulling op je voeding zijn. Neem 1 tot 2 shakes per dag en Micellar Casein zorgt ervoor dat je beter herstelt van je sportinspanningen. Doordat je spieren makkelijker en sneller herstellen, zul je merken dat je prestaties snel vooruitgaan.

4 thoughts on “Caseïne eiwit

  1. Hoi Kim heb jij de nieuwe of de oude versie van de Micellar Casein van BenF? Tot wanneer is deze houdbaar? In de oude versie zat maar 62% eiwit en maar liefst 16 gram koolhydraten. Bij de producten van MuscleTech betaal je voornamelijk voor de naam en de fancy verpakking (pot) In de Phase-8 van MuscleTech zit Maltodextrine, taurine en glycine. Allemaal ingrediënten die niks toevoegen behalve dat ze voor de producent erg goedkoop zijn. Meer winst. Persoonlijk zou ik niks meer bij de BodyenFitshop bestellen.

    • Hoi Kevin,
      Ikzelf heb die foto ook klein gepubliceerd, omdat ik 2 jaar geleden die foto maakte. Ik geef heel eerlijk toe.Ik ben nooit grote fan geweest van hun huismerk, omdat ik de smaak van veel andere eiwitten lekkerder vind. Daarom heb ik de grote foto met phase 8 gemaakt omdat ik die dus nu gebruik. Ik neem phase 8 al ruime tijd omdat ik de smaak echt heerlijk vind. Ik heb nu hun witte chocola en die vind ik ook top! Ik weet er zijn heel veel producten die beter zijn. maar ik vind smaak ook erg belangrijk! en die is dus goed van phase 8. Hiervoor had ik eiwitten van XXL en die vond ik ook top! Ik probeer graag verschillende merken uit! En ja ik heb het overal gelezen op internet over Body&fit. Tja niet echt netjes naar je trouwe klanten toe. maar goed ik gebruikte hun eigen merk ook nauwelijks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s