GOH life Center

 Vorig jaar deed ik mee aan een suikervrije challenge. De uitdaging was, twee weken lang zonder suiker te leven.
Die uitdaging ging ik aan met het GOH concept. Moet eerlijk toegeven dat de suikervrije challenge mij geleerd heeft anders naar eten te kijken.
Ben veel meer zelf aan het kokkerellen gegaan, koop zelden kant en klare maaltijden of pakjes die vol met suiker en zout zitten.
Die twee weken heb ik het echt fanatiek volgehouden.
Gebruik nu weer gewoon suiker, maar wel in veel mindere mate dan voorheen. Deze blogs over suikervrij leven heb ik hier staan:
David Billy was degene die mij hielp bij die challenge en afgelopen maand kreeg ik een mail van Billy of ik aandacht kon besteden aan zijn nieuwe project
“GOH Life Center”, vandaar dat ik hierna Billy aan het woord laat.
goh2

David Billy

Mijn droom om een inspirerend nieuw “GOH life center” te openen komt steeds dichterbij, net als de nieuwe website. Ik werk letterlijk 14 uur per dag om mijn droom waar te maken, want “slapen wordt overschat”.

Mijn naam is David Billy. Ik ben mijn bedrijf 2 jaar geleden in Amsterdam Oud West gestart en sinds die tijd zijn we zo hard gegroeid dat we inmiddels aan onze maximale capaciteit zitten. We hebben een nieuwe, grotere locatie gevonden en met jouw hulp hopen we genoeg fondsen in te zamelen om de nieuwe GOH concept locatie eind maart 2016 klaar te hebben. We geven 5% rente terug op alle investeringen. Jouw investering zal een grote impact hebben om GOH naar de volgende stap te helpen. Deel deze post alsjeblieft om GOH te helpen groeien. Voor een inspirerende korte film over GOH kun je op de volgende link klikken:

goh3.jpgDe oprichting van GOH concept

Het GOH team is klaar voor een nieuw en groter GOH life center!

Dit is mijn verhaal – David Billy (oprichter van GOH concept)

Beste vrienden en collega’s,

For degene die mij niet kennen, mijn naam is David Billy en ik deel graag mijn verhaal met jou. Ik ben geboren in Tanzania, heb mijn kindertijd doorgebracht in Kenia en het grootste deel van mijn tienerleven in Namibië en Zuid Afrika. Ik ben opgegroeid in een gezin met 4 kinderen – ik ben de jongste – met hardwerkende ouders. Mijn ouders hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat ik goed terecht zou komen. Zulke herinneringen zal je nooit vergeten. Dat is mijn basis en heeft mij gevormd om erin te geloven dat je je dromen kun bereiken door hard te werken en toewijding.

Tijdens mijn vroege tienerjaren in Kenia was ik mollig en had weinig zelfvertrouwen, droeg een nerdy bril en speelde gitaar op de talentenjachten van school. Ik was duidelijk niet een van de ‘cool kids’. We verhuisden naar Namibië tijdens mijn middelbare school. Ik was klaar met de middelbare school toen ik 16 was en heb mijn diploma grafisch ontwerp behaald toen ik 18 was. Ik werkte bij een studio voor grafische ontwerpen toen ik mij realiseerde dat ik niet iemand voor een kantoorbaan was. Ik miste de interactie met mensen en had niet het gevoel dat ik iets belangrijks deed, zoals bijdragen aan de maatschappij. Dus heb ik gesolliciteerd voor een baan bij Virgin health club, waar Richard Branson de eigenaar van was. Ik heb hem nooit ontmoet, maar hij is nu een van mij grootste rolmodellen.

Ik begon te werken als fitness instructeur en later volgde ik opleidingen om als personal trainer aan het werk te gaan. Ik dacht dat ik mijn passie had gevonden, mijn levensdoel… maar dat was het niet. Het was niet genoeg, ik haalde er geen voldoening uit. Dat was het moment dat mijn baas voorstelde om fysiotherapie te gaan doen. Zes maanden later had ik de toelatingsformulieren ingevuld en mij aangemeld voor een studie fysiotherapie in Duitsland, Engeland, Amerika en Nederland. De eerste reactie kwam vanuit Nederland; ze hadden mijn aanmelding geaccepteerd. Dus verkocht ik mijn gitaar en piano en heb voor 4 maanden gespaard. Met dat geld heb ik mijn ticket naar Amsterdam gekocht.

Ik kwam in 2004 aan en werkte parttime voor zakgeld in verschillende sportscholen, zoals Fitness First, Barbarians gym, First class gym, Palestra etc. Binnen 3 jaar was ik afgestudeerd met een bachelor diploma fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Normaal is dit een 4-jarige studie, maar ik moest geld sparen. Na mijn afstuderen ontvingen ik een brief van de IND, waarin stond dat ik het land moest verlaten binnen 21 dagen. Gelukkig had een van mijn vrienden een goede connectie met een immigratie advocaat en zij adviseerde mij dat ik mijn eigen bedrijf zou starten om in het land te mogen blijven!

Ik was 25 jaar oud. Geen idee hoe ik een bedrijf moest starten of de regels. Ik heb een belangrijk ding geleerd: als je iets echt graag wilt, kan niet je stoppen. Je zult altijd een manier vinden. Ik heb contact opgenomen met mijn vorige stageadres, Fysioworld Amsterdam, waar Marco Spicinello de eigenaar was. Daar huurde ik een ruimte en ik ging naar alle sportscholen waar ik voorheen had gewerkt en meldde mij als vrijwilliger aan bij voetbalclubs om klanten te krijgen. En business was booming!

In 2011 kwam er een kans voorbij, een sportschool in Oud West (Family gym) had een fysiotherapeut nodig: de ruimte was kleiner maar het was goedkoper en dat betekende dat ik geld kon sparen. De plek had potentie, maar er werd niet goed voor gezorgd. Ik dacht bij mijzelf; “als ik de loterij zou winnen, zou ik het met liefde overnemen”! 2 jaar gingen voorbij en ik was niet blij met de situatie waar ik in zat. De crisis sloeg toe en verzekeringsmaatschappijen dwongen meer controle af, eisten meer papierwerk, en ik dacht – “dat is niet de reden dat ik voor dit beroep heb gekozen”. Ik deed het omdat ik genoot van sport en gezondheid en ik wilde mensen helpen hun leven op een positieve manier te verbeteren. Maar het systeem dwong me terug in een kantoorbaan, minder contact met mijn klanten en meer stress. Dat was het moment dat ik dacht f*&*^* het systeem. Ik wilde iets creëren en doen waar ik van genoot, eerlijke service geven zonder gecontroleerd te worden door het systeem, iets doen waar ik gepassioneerd over ben en het teruggeven aan de mensen. In de zomer 2012 werd GOH concept geboren – mijn tweede bedrijf.

GOH draaide om het terug geven aan de mensen – het verbeteren van gezondheid en lifestyle. Ik startte mijn eerste pilot bij Family Gym door een van de ruimtes voor groepslessen te huren. Ik overtuigde de eigenaar om mij 3 maanden te geven om het bedrijf draaiende te krijgen en daarna zou ik beginnen met huur betalen. Mijn eerste poging was een gewichtsverlies programma. Mijn idee was, als ik mensen wilde helpen met hun gezondheid, dat het persoonlijk moest zijn. Het moest kleinschalig, service- en doelgericht zijn, medische en professioneel en holistisch. Het moest begeleiding bieden in training, voeding, workshops en leerzame seminars. Door tegen mensen te praten, flyers en introductieseminars te geven, haalde ik mijn eerste 10 weight loss klanten binnen 2 maanden binnen. Mijn droom stond op het punt te beginnen!

In deze periode, runde ik beide bedrijven tegelijkertijd; Billy’sfysio en GOH. Een van mijn patiënten, Alfonzo, kwam vaak bij me voor behandelingen. Tijdens deze periode wandelden we veel en vertelde ik hem alles over mijn passie; GOH concept. Ik wist niet dat hij een architect was en een aantal gebouwen in Oud West bezat. Hij was gefascineerd door mijn visie en wilde helpen. Hij bood me een van zijn locaties aan en samen met zijn partner heeft hij geholpen om van start te gaan. Eindelijk, de eerste GOH locatie was een feit – da costakade 184H.

IMG_6999 - Version 26 maanden later, na de opening van de nieuwe locatie, kreeg ik een telefoontje van Eric (een voormalig klant en vriend). Toen ik GOH oprichtte, had ik geen idee hoe ik een er een winstgevend bedrijf van kon maken. Geld was niet de reden dat ik het begonnen was, maar om een verschil te maken in het leven van mensen. Eric’s expertise is financiële controle en zijn bedrijf, savvinnes, is nu een van de redenen dat GOH een succes is geworden.

Ik geloof erin dat het ontmoeten van de juiste mensen op het juiste moment die bereid zijn om te helpen en mijn visie ondersteunen geen toeval is, maar eerder bevestigd dat ik op de juiste weg ben. De tijd was gekomen dat ik een risico moest nemen om het bedrijf naar een hoger level te tillen. GOH is op dit moment snel aan het groeien en ik zou onze graag aan meer mensen aanbieden in een groter GOH life center. Dus ik heb de loterij niet gewonnen, maar ik heb hard genoeg gewerkt om de kans te krijgen om een deel over te nemen van de sportschool waar ik voorheen werkte – Family gym. Maar dit kan alleen mogelijk zijn met jouw hulp. Ik heb een geweldig team van hard werkende en gepassioneerde specialisten en wij zijn klaar voor deze nieuwe uitdaging.

Mijn crowdfunding campagne zal online staan vanaf dinsdag 3 november. We bieden een geweldige rente. Deel dit alsjeblieft met vrienden, collega’s en op social media. 1 februari 2016 is de einddatum van de crowdfunding campagne, dus hebben we slechts 3 maanden om dit waar te maken! In de toekomst hoop ik een GOH life center in verschillende gebieden in Amsterdam te openen.

Voor meer informatie over onze crowdfunding campagne en om te investeren, klik op de volgende link:

Bedankt voor het lezen en dat je een deel van GOH wilt zijn.

goh4.jpgGOH Nieuwe locatie

Goed nieuws over de locatie! De nieuwe locatie is bevestigd en hopelijk krijgen we 20 januari de sleutels, zodat we kunnen starten met de renovatie. We hebben nog wel investering nodig om deze nieuwe locatie tot een succes te gaan maken. Wij willen jullie vragen om de campagne te delen met familie, vrienden en kennissen, zodat we samen GOH kunnen waarmaken!

De tussenstand na 5 weken dagen crowdfunden: € 20.000 opgehaald!…Thanks, julie zijn fantastisch. Help je mee om die € 50.000 nog binnen te halen? Klik dan op deze link:

One thought on “GOH life Center

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s