Muffins met banaan, cocos en kers

De vorige keer had ik mijn bananenbrood online gezet. Dat was een groot succes. Ik kreeg zo veel mooie reacties, van mensen die het bij mij geproefd hebben en die het zelf gemaakt hebben. Nu heb weer iets anders lekkers! Een muffin van banaan, cocos en kers. Ik kijk graag op het internet naar recepten, maar ik geef er mijn eigen draai aan. Zo kwam ik ook op het idee om deze muffins te maken. Deze muffins zijn lekker zoet ,maar toch suikervrij. Ik vind het toch fijn dat je heerlijk kan snoepen zonder schuldgevoel.muffin

Hieronder lees je welke ingrediënten ik gebruikt heb om deze heerlijke muffins te maken:

Ingrediënten:

40 gram kokosmeel
40 gram amandelmeel
40 gram geraspte cocos
1 theelepel chiazaad
3 bananen
4 eieren
1 eetlepel kwark
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
klein druppeltje vanille extract.
2 theelepels koekkruiden
grote hand pecannoten die je wat kleiner maakt
1 doos bevroren kersen  250 gram
de garnering amandelschaafsel

Heerlijke Suikervrije muffins

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ik doe bijna alle ingrediënten in een kom en meng ze samen, behalve de kersen, pecannoten en amandelschaafsel. Dan meng ik de ingrediënten tot 1 geheel , zodat het een mooi beslag is. Daarna pak ik de pecannoten en maak ze wat fijner. Ik pak een handdoek en leg de pecannoten erin en rol met een deegroller een paar keer erover heen. Je wilt dat ze stuk gaan maar je wilt het niet zo fijn als meel hebben.

Nu kun je de kersen en pecannoten door het beslag heen mengen. Ik heb de helft van de kersen door het beslag gemengd en de andere helft dus heel gelaten. Dit omdat wanneer de muffins klaar zijn, je af en toe ook een hele kers tussen je muffin terug kan vinden.

silliconen

siliconen bakvorm

Verdeel het beslag in baking cups of een kant en klare siliconen vorm.
Dan pak je de amandelschaafsel en verdeel je het over de bovenkant van de muffins.

Het voordeel van die siliconen vorm is dat je deze niet extra hoeft in te vetten, aangezien de muffins meestal blijven plakken in een backing cup.
Zet de muffins zo’n 25 a 30 minuten in de oven.
Als je een siliconen vorm hebt mag dat 10 minuten langer. Eigenlijk moet je halverwege de baktijd een stuk folie over de muffins plaatsen zodat deze niet te donker worden. Dit zie je bij mij op de foto, ik heb geen folie gebruikt.

Laat de muffins afkoelen.  Of als je zo ongeduldig bent zoals ik, kun je ze ook prima warm eten. Ze kunnen een paar dagen in de koelkast bewaard worden. maar bij mij zijn ze meestal al voor die tijd op 😉

Met deze hoeveelheid beslag maak je ongeveer 12 muffins.  Met een siliconen vorm maak je er 8 stuks van

IMG_1571

One thought on “Muffins met banaan, cocos en kers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s