Havermout koekjes met noten

De afgelopen week ben ik erg ziek geweest. Mijn eetlust was daardoor ook weg en alles wat ik at hield ik ook niet binnen. Gelukkig ben ik weer beter! Dus ik had ook weer zin om lekker te gaan bakken. Aangezien ik wat aan moest sterken heb ik het lekker gezond gehouden. ik had besloten om havermoutkoekjes te maken. Havermout is super gezond, dus ideaal voor iemand die nog licht herstellende is. Ik ben al van kleins af aan gek op havermout. Mijn moeder is Engels en Engelsen eten vooral porridge in de ochtend. Zo at ik als klein kind al havermout (Bambix, Weetabix en Cornflakes daar wisselde ik mijn havermout mee af)  Nog steeds eet ik met grote regelmaat een bord havermout, lekker op de ouderwetse manier met warme melk en een beetje suiker. Maar havermout leent zich voor veel gerechten. Daarom nu deze heerlijke havermout koekjes met noten. Met deze ingrediënten zijn het gewoon super gezonde koekjes en ze zijn nog lekker ook. Ik heb met deze ingrediënten hieronder 12 koekjes gemaakt. Maar je kunt ze ook iets kleiner maken, aangezien ze best wel vullend zijn.

havermoutkoekjes

Dit heb je nodig voor de havermoutkoekjes:

– 120 gram havermout

– 120 gram cocosmeel

– 2 grote eieren of 3 kleintjes

– 4 eetlepels ahornsiroop of honing

– theelepel vanille extract

– 1 theelepel pindakaas

– 70 gram cocos olie

– klein scheutje melk

– 100 gram cashewnoten

– 50 gram zonnebloempitten

– beetje zout

bereiden:

– verwarm de oven op 175 graden . Leg bakpapier op de bakplaat zo heb je geen extra olie of boter nodig.

– klop de eieren samen met de siroop, vanille, zout en pindakaas.

– ondertussen op een laag vuurtje smelt je de kokosolie en die voeg je toe aan de rest van de beslag.

– voeg alle ingrediënten behalve de cashewnoten en zonnebloempitten.

– meng alles goed door elkaar, hak de cashewnoten in grove stukken en meng het door het beslag samen met de zonnebloempitten. Als het beslag te dik is kun je een klein beetje melk toevoegen. Het beslag moet wel plakkerig zijn .Hou een klein handje zonnebloempitten over om dat als laatste bovenop de koekjes te sprenkelen.

 ** ik heb cashewnoten en cocosmeel gebruikt, maar je kunt ook prima een andere soort meel inzetten of als je gemengde noten lekkerder vind kun je dat ook prima toepassen **

PUR YA

2 thoughts on “Havermout koekjes met noten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s