Citroenwater zin of onzin?

citroenwater

Regelmatig komt het op Facebook voor Drink water met citroen

Het zorgt er voor dat je afvalt.  (dat word er gezegd ) enkele  jaren geleden zeiden ze dat ook over grapefruit en appelazijn en nu is de citroen aan de beurt. Word er een beetje moe van als ik eerlijk ben.

Wat wel mooi aan dit artikel is, dat je mensen aan het drinken krijgt voordat ze een ontbijtje nemen. Als dat het effect is wat ze willen behalen, dan zijn ze goed bezig! Het maakt echt niet uit of je er een citroentje uit perst, maar het staat gewoon leuk in het artikel 😉
Als je een glas water met citroen drinkt als je opstaat verhoogt het je metabolisme en je spijsvertering komt dan op gang volgens Grazia en andere tijdschriften en gezondheids-blogs. Kom op mensen! Als dat waar is? waarom komt dat nu pas uit? of hebben dokters  en diëtistes al die jaren onder een steen gelegen?  Ik heb op internet lopen zoeken en er is mijn inziens geen enkel gedegen onderzoek gedaan naar het effect van citroen water. ik kan nergens verwijzing vinden naar een artikel dat een positief effect van citroen water claimt.

Wel vindt je overigens stukken over citrus vruchten. In de schil zitten stofjes die mogelijk (lees mogelijk!!!) een positief effect zouden kunnen hebben, maar op het einde van die artikelen zeggen ze dat er verder onderzoek gedaan moet worden. Dus nergens word beweerd dat het echt waar is.

Het mooie aan citroen water is dat het nauwelijks calorieën bevat, dus als je dat gaat vervangen voor je cola of vruchten sap. Ja dan begrijp ik dat mensen er vanaf vallen. Want dat is een stuk gezonder dan al die suiker in frisdrank of vruchtensappen. Maar mensen die deze artikelen lezen zijn vaak al heel erg bewust bezig met hun voeding.

Citroen water zorgt er voor dat je vitamine c binnen krijgt. Maar eet je de rest van de dag dan geen fruit of groente? Of hangt alles af van dat glaasje in de ochtend? Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat ik genoeg vitamine c binnen krijg zonder elke dag een glas citroen water te drinken. Vooral nu de zomer er is, ga ik 3 x per week naar de markt voor meloen, aardbei ,ananas, kersen, bosvruchten, noem maar op! Dus genoeg vitamine c 😉 En dan noem ik niet eens de groente die ik s’avonds eet.citroen

Ook las ik dat citroen veel vezels zou bevatten? maar je knijpt je citroentje uit? waar blijven de vezels? juist ja in je uitgeknepen citroentje. Eet een theelepel lijnzaad of chiazaad of een gedroogde pruim en je krijgt meer vezels naar binnen. Met een beetje logisch nadenken hoef ik dit toch niet op te schrijven? Waarom zijn wij vrouwen zo goed gelovig? net als alle dieet pillen die ook van alles beloven en nooit werken. Het gaat gewoon om een gezonde levensstijl die je je hele leven vol moet houden. En nee, ik tel niet dagelijks mijn calorieën en hou zoals in fitness termen dat gezegd word mijn macro’s niet bij. Maar weet ook wel dat als ik elke dag pizza eet het niet gezond voor mij is.

Het enige positieve wat ik kan bedenken is dat je word aangeleerd elke dag een glas water te drinken voordat je gaat ontbijten. Dat is gewoon hartstikke gezond, want water hydrateert.

En als je citroen water drinkt omdat het vocht afdrijvend werkt, dan hoef je je niet te beperken tot een glas met citroen. Want er zijn genoeg andere middelen die ook vocht afdrijven zoals koffie en thee. Er zijn zelfs voedingsmiddelen die ook die eigenschap bevatten. denk aan asperges! Meestal ruik je het gelijk aan je urine als je die hebt gegeten. Andere voedingsmiddelen die ook die eigenschap hebben zijn : wortel, tomaat, bleekselderij, venkel, ananas, komkommer, peterselie en selderij.

 

2 thoughts on “Citroenwater zin of onzin?

  1. Agree!! I’ve doubted these claims too!! But do agree with water before breakfast — and water throughout the day!! By the way, I am convinced that a periodic apple cider vinegar flush is good at times. I use it most often after I have dined at restaurants. Great post, Kim!! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s