chocolade bananenbrood

Ik ben gek op bananenbrood. Ik maak het geregeld en het leuke eraan is, dat je lekker kan variëren met de ingrediënten. Elke keer weer speel ik met de ingrediënten. Maar deze keer smaakte mijn bananen brood zo anders dan normaal. Dat ik dacht …deze is echt de moeite waard om te delen. Want deze smaakte meer als een chocolade cake. Ik heb deze eerder gemaakt en toen was de chocolade bananen brood niet helemaal naar wens. Dus ik heb dezelfde gemaakt met een kleine aanpassing. De eerste keer dat ik de chocolade bananen brood maakte heb ik cacao nibs gebruikt in het beslag en die cacao nibs bleven keihard. Dit heb ik dus vervangen door pure chocolade helemaal klein te hakken. En geloof mij, het is vinger likkend lekker!bananebrood

Wat zijn de ingrediënten van de chocolade bananenbrood:

 • – 4 rijpe bananen
  – 50 gram amandelmeel
  – 50 gram cocosmeel
  – 100 gram havermeel
  – 4 grote eetlepels cacao
  – 8 gedroogde pruimen
  – 10 dadels
  – 1 eetlepel koekkruiden
  – 4 grote eieren
  – scheutje vanille aroma
  – 2 theelepels baking soda
  – 50 gram 80% pure chocola
  – 70 gram rozijnen

De dadels, pruimen en rozijnen heb ik de avond ervoor in een kommetje water gedaan. bananenbeslag
Het overtollige water wat niet is opgenomen giet ik weg.

Ik verwarm de oven voor op 175 graden.
Ik meng de bananen, eieren, pruimen en dadels en de vanille aroma tot een glad beslag. Daarna voeg ik de droge elementen toe aan het beslag zoals de meel, cacao, koekkruiden en de baking soda. Dit maak ik tot een beslag. Het beslag giet ik in een siliconen bak (zie foto) een bakblik kan ook maar dan moet je even met wat olie de zijkanten bestrijken zodat de bananen brood er makkelijk uit komt.

Met een deegroller maal ik de chocola tot kleine stukjes en samen met de rozijnen meng ik met een lepel dat door het beslag heen zodat het gelijkmatig is verdeeld. Eventueel als je meer een “bite” wil , zou je er ook noten eraan toe kunnen voegen. Ikzelf heb dat achterwegen gelaten omdat ik meer een cake effect wou hebben.

Bak de chocolade bananen brood in 50 minuten a een uur gaar. Prik met een sate prikker in het midden om te kijken of die er droog uit komt.

en smullen maar!

One thought on “chocolade bananenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s