Overal kom je bananen brood tegen. Het is enorm populair en wat helemaal mooi is. Is dat het gezond is en erg lekker is! Ik maak ze dan ook met regelmaat! Maar merkte steeds dat ik last had van een jeukende gehemelte. Ik wist helemaal niet wat er aan de hand was. Totdat ik te horen kreeg van de dokter, dat ik dus een lichte vorm heb van noten allergie. Ik maak altijd mijn bananenbrood met amandelmeel. Dus dacht ik…laat ik een ander soort bananenbrood maken, dan dat ik gewend ben. Het was een risico…maar ik was enorm blij en verrast met het lekkere eindresultaat. Zo blij dat ik besloten heb, dat dit de moeite waard is om te delen. Wat ook leuke bijkomstigheid voor mij is, dat deze keer mijn bananenbrood niet zo donker is van kleur. Er zitten deze keer ook geen dadels in. Toch is deze zoeter dan mijn andere bananenbroden, dat komt omdat ik enorm veel rozijnen erin verwerkt heb.
dit zijn de ingrediënten van mijn zoet bananenbrood:
– 150 gram havermout meel
– 70 gram kokosmeel
– 4 rijpe bananen
– 1 ei
– 5 eiwitten
– 125 ml halvolle melk
– 200 gram rozijnen
– 1 appel
– 8 gedroogde perziken
– grote eetlepel kaneel
– grote eetlepel chiazaad
– schepje bakpoeder
– klein scheutje vanille extract
Bereiding:
Verwarm de oven op 190 graden.
Mix de ei en eiwitten en de melk met de bananen tot een glad beslag, voeg daarna de droge bestanddelen toe, blijft de deeg nog te slap? Voeg er dan extra kokosmeel aan toe. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe aan het beslag. Dit moet wel lekker stroef gaan, anders is het beslag te dun. Giet alles in een cake blik. en bak de bananen brood af in 60 minuten. Prik erin om te kijken of deze gaar is en anders nog 10 minuten langer.
Lekker!
Leuk!!! Ik maak de mijne ook altijd met amandelmeel. Maar vind dat ook best duur! Goed idee om dat zonder amandelmeel te proberen!
Goed recept Kim! Ik ga’t binnenkort maken!
Groetjes Frank
En ondertussen al gemaakt? 😉