Proteinrijke bonencake

Bananencake maak ik met regelmaat. Dat blijft gewoon zo lekker en zo makkelijk, wanneer je weer bananen in de schaal hebt, die te rijp zijn om te eten. Hup gooi ze in de bananen cake en je bent er weer van af. Eten weg gooien daar hou ik gewoon echt niet van. Zo kwam ik ook tot deze cake. Het was dan ook echt testen of het lekker zou worden. Maar ik had nog een flesje eiwitten staan, dat voor de helft gevuld was. Dus ik keek in mijn kast en zag daar nog een blikje kikkererwten staan. Ik heb gewoon alles gepakt wat ik nog in mijn kast had staan en daar deze cake van gemaakt. Het was toch een succes. Daarom vind ik het ook zo leuk om te delen.cake2

WAT HEB JE NODIG:
1 rijpe bananen
1 blik kikker erwten
250 ml eiwitten
150 gram vanille weypoeder
14 gedroogde abrikozen
100 gram kokosmeel
70 gram havermout meel
12 gr bakpoeder
1 appel
grote eetlepel kaneel
300 gram rozijnen
Paar druppels vanille aroma
Paar druppels vloeibare stevia
Als versiering wat amandel schaafsels

cake

HOE TE BEREIDEN:
De rozijnen en abrikozen vooraf wellen in water en goed uit laten lekken. Hetzelfde geld voor het blik kikker erwten, deze goed uit laten lekken.
In de kom meng je alle ingrediënten behalve de rozijnen,  meel en de wey poeder. Je mixt en prakt alles tot een mooi glad geheel. Daarna voeg je de kokos meel en wey poeder toe. Mix tot het een mooi beslag is. Voeg daarna de havermeel toe en doseer net zo veel, dat het een dik beslag wordt. Ik kwam uit op ongeveer 70 gram, voordat het een stevig beslag werdt. Als laatste lepel je de rozijnen erdoor heen en ondertussen heb je de oven al aangezet om deze op te warmden tot 180 graden. Ik heb mijn cake een uur lang laten zitten. Prik erin om te kijken of de cake niet te nat is, anders laat je hem er langer in zitten.

De abrikozen kun je ook vervangen door dadels, maar ik wilde juist dat mijn cake een lichte kleur kreeg. Daarom heb ik ook blanke rozijnen gebruikt. De reden waarom ik kokosmeel gebruikt heb, is omdat ik weet dat kokosmeel de eigenschap heeft om vocht op te nemen. Wellicht is het ook prima te vervangen door een andere meel.cake1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s