De eierkoek is al een geruime tijd een populair tussendoortje in Nederland. Sinds Sonja Bakker de eierkoek als gezond tussen doortje introduceerde waren de eierkoeken niet meer aan te slepen. Zo super gezond zijn de eierkoeken niet uit de supermarkt. Eierkoeken bevatten een laag vetgehalte maar zitten boordevol suikers Maar goed je mag jezelf wel eens verwennen toch 😉 Toch heb ik nu een wat gezondere variant gemaakt dan wat je in de winkel zal aantreffen.
Wat heb je nodig voor een paar gezonde eierkoeken?
dit zijn de ingrediënten die ik heb gebruikt:
– 100 gram amandelmeel
– 100 gram Quinoa meel
– 4 XL eieren
– rasp van een limoen schil (citroen kan ook )
– 1 flinke eetlepel custard
– 2 theelepels baking soda
– 2 eetlepel honing
– 1 zakje vanillesuiker (als je dat niet wil gebruiken dan kun je ook 4 a 5 eetlepels honing of agavesiroop toevoegen)
– enkele druppels vanille aroma
– Snufje zout
– 75 gram rozijnen
Hoe maak je de eierkoeken?
Dit is zo’n makkelijk beslag! Het enige wat je hoeft te doen is alles in een kom gooien, op de rozijnen na en dan je blender aan zetten en het tot een mooi glad beslag te maken. Als laatste lepel je de rozijnen er door. Je kan de rozijnen ook weglaten. Maar ook in de winkel heb ik altijd de voorkeur voor de eierkoeken met rozijnen. Vandaar dat ik mijn eierkoeken met rozijnen maak.
Verwarm de oven op 280 graden. Pak een vel bakpapier en maak hoopjes van 6 eierkoeken. Als je eierkoek beslag hoog blijft liggen dan strijk je met een lepel ze wat platter. Die van mij liepen vanzelf uit en in de oven werden ze nog platter.
Ongeveer 10 minuten in de oven. Mijn oven is warmer aan de achterkant dus ik heb na 10 minuten omgedraaid en vervolgens nog 5 minuten erin gelaten. Hou ze wel in de gaten want ze kunnen snel verbranden.
Even geduld tot ze wat zijn afgekoeld (ik vind ze warm ook heerlijk) en je kan ze ook nog beleggen met jam of chocola. maar ik vind ze zo op zichzelf ook erg lekker.
Yummy!! I’m kitchen challenged, but want to try these!!
Yummy!