Al medere keren zag ik recepten langskomen waar bonen in verwerkt zaten. Ikzelf ben gek op bonen, maar om ze nou in taart te verwerken daar had ik nooit aan gedacht. Maar als je logisch nadenkt…bonen hebben een hele neutrale smaak.
Dus ideaal als vul middel en nog eens super gezond ook! Ik kocht een pot witte bonen en ben aan de slag gegaan. ik heb het gecombineerd met abrikozen, chocola en rozijnen. De cake was lekker luchtig! En totaal geen bonen smaak, want de cacao overheerste. Heb ik je ook enthousiast gemaakt? hieronder zie je hoe ik deze cake gemaakt heb!
Ingrediënten voor de chocolade abrikozen cake:
- 260 gr witte bonen uitgelekt
- 50 gr cacao poeder
- 200 ml amandelmelk
- 6 eiwitten (bij albert hein kun je een flesje kopen met alleen eiwitten)
- 75 gr whey vanille eiwitpoeder
- 30 gr kokosmeel
De gewelde abrikozen snij ik in kleine stukjes
- 8 gr bakpoeder
- 40 gram cocos schaafsels
- 200 gram gewelde abrikozen
- 100 gram rozijnen
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Breng alle ingrediënten samen in een grote kom. maar wacht met de laatste 3 ingrediënten (cocos schaafsel, abrikozen en rozijnen) meng alles met de blender tot een glad beslag. Ik heb de avond ervoor de rozijnen en abrikozen laten wellen. Hierna heb ik ze op een theedoek gelegd zodat alle overige water opgevangen werd. De abrikozen snij ik in kleine blokjes en meng dit samen met de rozijnen en cocos schaafsel in het gladde beslag.
Daarna doe ik het beslag in een silicone cakevorm.
Ik bak de cake 25 minuten op een ovenstand van 180 graden. Met een prikker check ik of de cake mooi droog is. Ik heb een grote ronde silicone cake vorm gebruik (cakevorm van 35cm). Het is niet een hele hoge cake.
Ik vond de cake erg lekker. Als je graag een zoetekauw bent zou je er ook een klein beetje ahornsiroop of honing aan toe kunnen voegen. Maar persoonlijk vond ik dat niet nodig.
Wat een uitdagend recept met die bonen!!
Wat apart, maar ziet er erg lekker uit!