Rusten of trainen op je vakantie?

We hebben in Nederland dit jaar een prachtige zomer gehad. Veel zijn al terug van hun vakantie en er zijn nog genoeg mensen die nog op vakantie gaan, waaronder ik 😉

Veel mensen stellen mij de vraag “Hoe doe jij dat met sporten als je op vakantie gaat? ” Heel simpel…het is vakantie! En je lichaam heeft soms ook vakantie nodig. Je lichaam kan dat echt gebruiken om te herstellen. Je hebt toch niet voor jan joker het hele jaar hard gewerkt in de gym.
Dus hup met je summerbody het strand op 😉

bikini

Afgelopen December ben ik 26 dagen naar Azië geweest. Ik heb daar heerlijke Aziatische gerechten gegeten en 26 dagen geen gym gezien. Ik ben totaal niks sportiefs gedaan op mijn vakantie toen.
Op zich eet ik veel Indonesisch en Thais ook thuis, omdat ik dat gewoon erg lekker eten vind. Ik was wel vergeten mijn eiwitshake mee te nemen. Dat is iets wat ik deze vakantie wel mee ga nemen. Als ik opsta dan drink ik gelijk een shake en dan maak ik mijn ontbijt. Deze routine ga ik erin houden op mijn vakantie, maar dan zonder het sporten. Nadat ik terug kwam uit Azie, had ik verwacht dat ik heel wat kilo’s aan zou komen omdat ik daar zo lekker at en helemaal niet actief was. Ik was maar 3 kilo aangekomen. Toen ik weer terug ging naar de gym, had ik alleen de eerste week echt spierpijn. Vooral het harde werk om weer je oude conditie op te bouwen. Want je wilt weer zo graag je oude gewichten kunnen pakken. Maar eigenlijk voordat je er erg in hebt, zit je weer op je oude ritme. Vakantie heb je niet alleen mentaal nodig, maar rust voor je lichaam is ook goed. Ik zat binnen 3 weken weer als vanouds te sporten en het ging zelfs beter. ik was weer opgeladen. De rust had mij echt goed gedaan!

Burpees, push-ups & squads

Veel hotels en resort hebben een kleine gym. Als je echt zo verslaafd aan sport bent en je kan het niet laten. Dan kun je natuurlijk altijd wel trainen. Maar vergeet niet wat je ook met je eigen lichaamsgewicht kan doen. Push-ups en dips, burpees, squats rondje hardlopen en ga zo maar door. Dat zijn sportoefeningen die je altijd kan uitvoeren. Ik neem het mezelf altijd voor om dat soort dingen te gaan doen. Maar op vakantie ben ik een luie donder. Ik heb vaak wel mijn gympen en een sport bh mee. Maar ik heb ze nooit uit mijn koffer gepakt tijdens vacantie. Op zich nemen ze niet veel ruimte in beslag. Dus wie weet dat ik ze er nu weer in stop.

Hoe pak je gezond eten aan op vakantie. Tja ik volg mensen op instagram en die nemen hun hele hebben en houwen mee op vakantie. Ik ben zo niet. Het is vakantie, dus ik vier ook vakantie! Ik weet dat ik zal aankomen. Maar ik kijk er met een knipoog naar. Noem het gewoon bulken. Je hebt dat gewoon nodig, want zodra je terug komt van vakantie dan pak je je oude levenstijl toch weer op? Je bent opgeladen en extra gemotiveerd om weer in je oude shape te komen. Of sterker nog…..je nog betere shape die je gaat creeren 😉

Je moet toch ook heerlijk genieten!

Probeer gewoon op vakantie niet elke dag patat te eten. Ja ik weet het, soms is het moeilijk en word het bij elk gerecht geserveerd. Ik ben ook heel benieuwd hoe het eten in Praag en Varna is. Want dat zijn de plaatsen waar ik heen ga.

fitness

56 kilo weeg ik hier. Over 3 weken zal ik weer 2 foto’s maken, Kijken wat 3 weken voor schade aanricht 😉


Als ik terug kom van vakantie, zal ik een foto maken van wat de schade heeft aangedaan met mijn lichaam. Deze foto is vandaag gemaakt en overmorgen vertrek ik richting Praag dus over 3 weken na mijn vakantie zullen we eens kijken wat 3 weken “ongezond” eten en niet sporten doet met je lijf. Ik ga in ieder geval genieten en als ik terug ben weer ouderwets knallen in de gym 😉

 

PVL – Mutant Whey

Hier een kleine review over de whey eiwitten (zie eerste foto). Ik heb deze eiwitten een tijdje en neem deze zak ook mee op mijn vakantie.

Dit is wat de fabrikant beweert:

Mutant Whey, de shake voor Keiharde droge massa!

-Spieropbouwende 5-stage whey proteïne
-DCC™ voor onmiddellijk merkbaar resultaat
-Nitroserum™ ’s werelds meest spieropbouwende whey
-Activeert mTOR en de proteïnesynthese
-44g whey proteïnen per serving
-Meer dan 17g BCAAs & Glutamine per serving
-Verslavende smaak

Inderdaad, whey proteïnen helpen je spiermassa te vergroten – maar Mutant Whey doet dit veel sneller en beter. Een unieke 5-stage whey proteïne die zorgt voor direct merkbare spiergroei en de stikstofretentie verhoogt.

Mutant-Whey-23kgDe Wetenschap achter Mutant Whey;
De nieuwe Mutant Whey werd ontwikkeld na 28 maanden van intensief onderzoek. Het is ’s werelds eerste proteïne die gebruik maakt van speciaal geselecteerde proteïnen. Iedere aanwezige proteïnefractie in deze 5-stage whey proteïne heeft zijn eigen unieke aminozuurafgifte rekening houdende met het aantal proteïnereceptoren in je verteringsstelsel. Dit betekent een 100% opname van de whey proteïnen. Elk van de 5 whey proteïne bronnen zijn rijk aan spieropbouwende BCAAs en Glutamine om spierherstel te bevorderen.

Dit product heb ik niet gekocht voor de mooie woorden die er op de verpakking staan. Ik ben daar een beetje immuum voor geworden. Alle fabrikanten beweren dat ze nog beter zijn dan de andere. Ik zorg gewoon als sporter dat ik genoeg eiwitten tot mij neem. Ik blijf het leuk vinden om verschillende merken te testen, aangezien voor mij de smaak de doorslag geeft. Het is interessant om te weten dat Mutant whey niet alleen uit eiwitten bestaat. Mijn blik viel gelijk op dat het chocolade smaak was en dat het triple chocolat eruption heette. Ik ben gek op chocolade smaak. Meestal neem ik vanille smaak omdat het lekker neutraal is en makkelijk mengt met de smaak die jezelf wilt toevoegen. Maar toen ik las dat deze triple chocola had. Moest ik gelijk denken aan de ijsboer die ook een chocolade ijs verkoopt met triple belgische chocola. Helaas kwam ik bedrogen uit. De smaak chocola is van Mutant Whey helemaal niet zo lekker. Het heeft een rare chemische bijsmaak en is totaal niet vol van smaak. Iets dat je wel verwacht als de naam triple chocolat heet.

Schudden gaat prima, want ik heb geen klontenvorming met deze shake. Maar de smaak valt mij erg tegen. ik heb nu zelfs een nieuwe eiwit gekocht om die te mengen met deze van Mutant. De rare bijsmaak wat er in dat chocola zit vind ik moeiijk weg krijg. De verpakking vind ik erg handig en makkelijk voor mij mee te nemen in mijn koffer. Maar qua smaak zal ik deze whey niet nog eens kopen. Wellicht is de vanille wel lekker van dit merk. Mocht iemand die wel hebben getest, dan vind ik altijd leuk om om te horen of die wel of niet in de smaak valt.

 

3 thoughts on “Rusten of trainen op je vakantie?

  1. Echt een goed advies in deze post , Kim !! Persoonlijk ben ik een beetje fanatiek over uit te werken op vakantie. Meestal , hotel sportscholen zijn niet zo goed , maar ik heb ontdekt burpees , push ups , squats , en zelfs een aantal handstanden goed werken . Ik breng ook een springtouw !

    Als voor het eten , ik probeer mijn eten meestal verstandig te houden , maar zal nog steeds genieten van lokale lekkernijen ! Waarschijnlijk de meest verrassende vakantie was naar Toscane . Ik bleef acht dagen , bij veel lokale gerechten , dronk veel wijn , en het werkte niet ! Toen ik thuis kwam , had ik er drie kilo afgevallen !!

    Hoop dat je geniet van een geweldige vakantie !!

  2. Op vakantie moet je ook kunnen rusten en niet elke dag met sporten bezig zijn vind ik. Een of twee weken totale rust is ook goed voor je lichaam. Na deze rust kan je je lichaam weer een boost geven door er vol tegen aan te gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s